טיפיםקצף? בהחלט! הקפידו לקבל את הבירה שלכם עם ראש קצף יפה, בגובה 3 ס"מ לערך. הקצף ישמור על ארומת הבירה ועל טעמה.
|
|
|
קיימות עדויות לבישול בירה מתקופות קדומות: ממצאים ארכאולוגיים מצביעים על בישול בירה במצרים העתיקה. תיאורי סוגים שונים של בירה קיימים בכתבים שומריים. בישול בירה נעשה על ידי מתכון פשוט, תוך שימוש בלתת של דגנים - בדרך כלל שעורה, חיטה (בבירת חיטה) או שיפון (האחרון דורש זהירות בתהליך הייצור, פן תיווצר הרעלה שיפונית). לתת נוצרת בתהליך ההלתתה שבו הדגנים מונבטים ומיד לאחר מכן מיובשים בכבשנים ולעתים גם נקלים. תהליך ההנבטה יוצר מספר אנזימים, בעיקר α-עמילאזות ו- β-עמילאזות הממירים את העמילן בדגן לסוכר. הלתת הופכת לכהה (הצבע תלוי ברמת הקלייה) והדבר משפיע גם על טעם וצבע הבירה.
|
נכתב על ידי משה כוכבי 127 צפיות |
|
תגובות
הוספת תגובה
|